Időpont

november 12-december 15. 10.00-16.00 óra

Helyszín

Bakony, Balaton-felvidék tájegység, Nyirádi vízimalom

Vízenergia

A víz az életfontosságú természeti javak nélkülözhetetlen eleme. Ősidők óta kiemelt szerepe volt a földi élet, a termelés, a társadalmi-gazdasági fejlődésben. Ez ma sincs másként ám mára az ember felnőtt a feladathoz, hogy megértse, természeti kincseit nem zsákmányolhatja ki büntetlenül.

Hazánkban a lakosság jelentős részének teljesen természetes, hogy a csapból vagy kútból folyik a víz, mindig rendelkezésre áll, ha szükség van rá. Akik a mezőgazdaságban dolgoznak, azok már jobban érzik a bőrükön, hogy a víz valójában nem mindig és nem olyan minőségben áll rendelkezésre, mint szeretnék és mennyire fontos a vele való bölcs gazdálkodás. Mert bizony a vízzel gazdálkodni kell, méghozzá okosan!

A hagyományos vízgazdálkodás mellett új alternatív megoldásokra törekedve napjaink részesévé vált a vízenergia a jelenleg legnagyobb mértékben hasznosított megújuló villamosenergia-forrás. A világ több mint 150 országában játszik meghatározó szerepet a villamosenergia-szolgáltatás terén.

Emellett számos lehetőség áll rendelkezésre, hogyan óvhatjuk akár mi magunk természeti kincseinket.

Ha tudni akarjuk, hogyan takarékoskodjunk mi magunk az otthonunkban nem kell rögtön a szolgáltatóhoz fordulni, a Skanzenben erre is választ kap a szemfüles látogató.

 

LETÖLTHETŐ TÉRKÉP

Töltse le most!

A projekt az Európai Unió támogatásával,
az Európai Regionális Fejlesztési Alap
társfinanszírozásával valósul meg.